Torte, kolači i još po nešto....

U najbolje poslastice dolaze torte. Osnov mnogih torti je testo za domaći biskvit - poznata masa od jaja i šećera sa raznim dodacima, kao što su: badem, orasi, čokolada, lešnici i kakao...
Čokoladni kolač

Voćni Diplomat Kolač

Potrebno za 4 osobe: gotova kora za torte, 500 g kajsija iz kompota, 1,5 dl soka od kompota, paket i po želatina, 5 dl slatke pavlake i 60 g šećera. Za krem od jagoda: 700 g jagoda, 70 g šećera, 250 g mladog kravljeg sira, kašika limunovog soka, 200 g slatke pavlake, kesica gustina, kesica vanilin šećera i kašika iseckanih oraha.Priprema:Voće iz kompota ocedite, iseckajte, prelijte limunovim sokom i ostavite sa strane. Želatin potopite na 10 minuta u sok od kompota, ocedite, sipajte preko voća iz kompota i dva-tri minuta kuvajte da se zagreje. Sklonite s ringle i ostavite da se ohladi. Umutite šlag od slatke pavlake i šećera, dodajte voće sa želatinom i iseckane orahe i mutite da dobijete kremastu masu. Ovim kremom premažite koru za tortu i ostavite da odstoji u frižideru.

Munchmallow torta

Munchmallow torta ( za više od 10 porcija ) 

 Potrebno je : Kora:1. 10 belanaca2. 20 kašika šeera3. 1 kašika šeeraFil:4. 10 žumanca5. 3 pudinga od vanile6. 1 kašika brašna7. 700 ml mleka8. 200 g šeera9. U zavisnosti od veliine pleha potrebne su 4-5 kutija munchmallowa Kora: Umutiti 10 belanaca, 20 kašika šeera i dodati jednu kašiku sireta na kraju. Pei na jakojtemperaturi oko 10 tak minuta, pa sušiti još oko pola sata.Fil: Umutiti 10 žumanaca, 3 pudinga odvanile, kašiku brašna i sve to skuvati u 700 ml mleka i 200 g šeera. Kad se fil ohladi dodatijedan umuen margarin, pa podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati izdrobljeni okoladni deomunchmallowa, a drugi ostaviti žut. Staviti koru pa braon fil zatim red belog preostalogmunchmallowa pa žuti fil. Ukrasiti tortu sa dva šlaga.Vreme pripreme je oko 60 minuta.

Fina brza torta

Fina brza torta ( za više od 10 porcija )

Potrebno je : 1. 1 kg mlevene plazme keksa2. 250 g margarina 3. 100 g okolade za kuvanje4. 200 g mlevenih oraha5. 200 g suvog groža6. 200 g seckanih žele bombona7. 450 g šeera8. pola litre mleka Šeer otopiti da dobije žuto smeu boju, u to sipati mleko i pustiti da provri. Kada se ohladidodati keks, rastopljenu okoladu, umuen margarin, orahe, suvo grože i žele bombone. Masustaviti u kalup za tortu. Ukrasiti po želji.

paradajy pita

Pita sa paradajzom ( za 4 porcije )

Potrebno je : 1. 200 g. brašna, 2. 150 g. sremskog sira,3. 75 g. maslaca, malo soli,4. 400 g. kravljeg sira, (200 g od toga sa zainskim biljem),5. 75 g. izrendanog parmezana,6. prstohvat izrendanog muskatnog orašia,7. malo bibera,8. 200 g. koktel paradajza,9. 100 g. ovjeg sira. Pomešati nemasni sir, maslac i so i zamesiti testo. Ostaviti pokriveno oko 60 minuta da odstoji. Onda razviti testo na radnoj kuhinjskojpovršini, posutoj brašnom u veličini pleha. Nauljiti pleh, preko togastaviti testo i napraviti male ivice. Zagrejati rernu na 180 stepeni.Pomešati kravlji sir i parmezan. Posoliti, pobiberiti i dodati muskatnioraščić. Smesu od sira ravnomerno rasporediti preko celog testa. Opratiparadajz, iseći ga i presečene polovine paradajza staviti na testopremazano sirom. Ovčji sir iseckati i posuti preko svega toga. Pitu peći oko 25 minuta, odmah izvaditi i po želji garnirati ruzmarinom. Iseći nakomade i servirati dok je još toplo. 

Powered by WebExpress